Espressor manual Saeco Poemia HD8423/19

0
Recomandam Espressor manual Saeco Poemia HD8423/19
Review Saeco Poemia HD8423/19

Review espressor manual Saeco Poemia HD8423/19

Saeco Poemia HD8423 este un espressor manual clasic, dar si un aparat de facut cafea ideal pentru orice locuinta. Termenul clasic nu face referire la cat de modern este espressorul, ci mai degraba la faptul ca acest aparat este produs de ani de zile, rare fiind situatiile in care producatorul a fost nevoit sa ii aduca imbunatatiri majore. Cu toate acestea, cererea pentru acest espressor Saeco este inca foarte mare.

Designul si constructia sa tehnica au fost copiate de foarte multi producatori, iar acum nu ne gandim doar la brandurile chinezesti care obisnuiesc sa imprumute ideile, ci si la producatori mai cunoscuti de espressoare.

Oricat de mult s-ar incerca sa se faca o replica a lui Saeco Poemia HD8423, un lucru e cert si anume ca espressoul are ceva cu totul si cu totul special: filtrul responsabil de textura cremoasa a espresso-ului. Ca idee generala, aceasta proprietate unica a fost folosita dintotdeauna doar de brandurile Philips, Saeco si Gaggia. In momentul de fata toate brandurile enumerate apartin de Philips.

In acest moment Saeco Poemia HD8423/19 este una dintre cele mai ieftine espressoare pentru cei dornici sa-si prepare un espresso foarte aromat in propria locuinta. Poate nu este cel mai bun espressor pentru prepararea unui cappuccino, insa scopul sau principal este sa-ti prepare un espresso asa cum ti-ai dorit dintotdeauna: gust puternic si foarte aromat.

Saeco Poemia HD8423/19: designul ideal pentru un espresso

La fel ca celelalte espressoare Saeco Poemia, HD8423/19 este reprezentat de 3 caracteristici principale, esentiale pentru prepararea unui espresso perfect.

  • filtrul presurizat pentru textura cremoasa – gustul bun al espresso-ului preparat la espressoarele Saeco Poemia se datoreaza in principal filtrului presurizat; acel filtru nu garanteaza doar o spuma foarte densa deasupra bauturii preparate, dar si gustul puternic si aromat de care am amintit si mai sus;
  • boilerul pentru incalzirea apei – folosirea unui boiler ne asigura un control deplin asupra temperaturii apei in timpul prepararii espresso-ului; dezavantajul este chiar capacitatea redusa a boilerului, de regula avand intre 110 – 130 ml; de obicei, un espresso bun are intre 30 – 60 ml, in special cele preparate la Saeco Poemia; temperatura apei incepe sa scada atunci cand prepari o bautura de mai mult de 80 ml; e un motiv pentru care gama Poemia este perfecta pentru bauturi precum espresso simplu sau dublu sau ristretto, nicidecum pentru o cafea lunga;
  • pompa cu presiune de 15 bari – presiunea maxima pe care o poate atinge pompa espressorului manual Saeco Poemia HD8423/19 este de 15 bari; presiune reala care contribuie la prepararea cafelei este de cel mult 10 bari la nivelul portafiltrului, acolo unde apa ia primul contact cu cafeaua macinata; spre deosebire de espressoarele ieftine, unde presiunea se face cu ajutorul aburilor si nu trece de 4 bari, HD8423/19 poate fi considerat unul dintre cele mai bune aparate de facut espresso;

Saeco Poemia HD8423: ce este filtrul presurizat

Toate filtrele presurizate au doua functii: sa limiteze presiunea si sa faca acea textura cremoasa. Cele doua se leaga destul de mult, pentru ca cea din urma(textura cremoasa) este o consecinta a limitarii presiunii.

Pentru espressoarele cu care poti prepara cafeaua acasa, cum ar fi espressorul manual Saeco Poemia HD8423/19, aceasta idee de a implementa un filtru chiar langa portafiltrul espressorului pentru a limita presiunea este o idee excelenta. Poti obtine un espresso foarte bun dintr-un espressor a carui rasnita nu este de cea mai buna calitate.

Saeco Poemia HD8423/19: sistem de spumare pentru cappuccino

Nici HD8423/19 nu face o exceptie de la regula impusa espressoarelor Saeco Poemia, aceea de a avea un sistem de spumare ce poate face instant spuma din lapte pentru un cappuccino de vis. Mecanismul nu e automatizat, insa rezultatul este unul exceptional. Sistemul de spumare presupune mai mult decat o bucata de plastic prin care ies aburii in amestec cu laptele transformat in spuma. Acest sistem are un accesoriu special, o duza numita pannarello care face ca aburul sa se imprastie mult mai mult si sa ii fie mult mai usor aparatului sa transforme laptele in spuma.

Din cauza precizarii facute mai sus, cea referitoare la capacitatea mica a boilerului, espressoarele Saeco Poemia, inclusiv Saeco Poemia HD8423/19, nu sunt cele mai bune la prepararea cappuccino-ului. Boilerul mai mic produce mai putin abur, ceea ce inseamna ca timpul dedicat spumarii este si el limitat.

Saeco Poemia HD8423: constructia aparatului si sistemul de incalzire al apei

Probabil ati observat deja ca exista diverse versiuni de espressoare Saeco Poemia, cum ar fi HD8423, HD8425, HD8427, care difera printr-un cod. O alta diferenta dintre ele, in afara de acele doua cifre, ar fi boilerul, sau sistemul de incalzire. Este una dintre putinele componente ale espressorului Saeco Poemia HD8423/19 care au suferit modificari sau imbunatatiri.

Vechiul boiler are o capacitate mai mare si este confectionat din inox: in interiorul boilerului de 130 ml se gaseste elementul care incalzeste apa. Temperatura apei ramane constanta mai mult timp, insa acel element poate schimba gustul apei.

Pe de alta parte, noul boiler are o capacitate mai mica si este confectionat din aluminiu: recipientul de 110 ml are un element extern de incalzire, deci apa din interior este mult mai ferita de schimbarea gustului din cauza absentei contactului cu elementul metalic de incalzire.

Totusi, numarul indicat de modelul espressorului nu spune nimic despre materialul din care este confectionat boilerul. Se pot gasi espressoare Saeco Poemia HD8423/19 atat cu boiler din aluminiu, cat si cu boiler din inox, iar singurul mod de a afla din ce este confectionat este dezasamblarea sa.

Saeco Poemia HD8423/19: mici imbunatatiri ce pot fi aduse

  • butonul de pornire, respectiv oprire este pozitionat in spatele aparatului – ar putea fi o problema in cazul in care ai o bucatarie in care spatiul e limitat;
  • spatiul de sub portafiltru este de doar 7.5 cm – e rezonabil daca ai cesti de cafea, dar cu siguranta va fi dificil sa folosesti un pahar mai inalt sau o cana;
  • unele componente din plastic pot fi de-a dreptul dificil de curatat – nu acelasi lucru se poate spune si despre cele confectionate din metal;
Saeco Poemia HD8423/19 | REVIEW
06:45
Espressoarele automate Saeco iti dezvaluie arta prepararii cafelei perfecte, la tine acasa
00:31
9 Rating final
Espressor manual Saeco Poemia HD8423/19

Ai un espressor Saeco Poemia HD8423/19? Spune-ne parerea ta despre el, s-ar putea sa fie de folos!

Nota
9
Adauga un review
Apreciem parerile utilizatorilor. A ta care e?

Lasa un raspuns

Nota finala

82 + = 85

Login/Register access is temporary disabled