Motive pentru a-ti cumpara un espressor

Niciun espressor nu trebuie sa fie un aparat foarte voluminos si plin cu fel si fel de functionalitati, la fel cum nu e o regula ca fiecare cappuccino savurat sa fie urmat de inca alte cateva cesti. Important e sa gasim la timp ceea ce trebuie.

Sa-ti prepari propriul espresso acasa poate fi o experienta destul de placuta si sa devina in timp o pasiune si o obisnuinta, evitand diferitele  cafenele pe cat posibil. Va oferim cateva motive pentru care merita sa aveti propriul espressor acasa.

Energia de dimineata

Nu mai e nevoie sa astepti la cine stie ce restaurant pentru a-ti prepara un espresso care probabil nu va fi exact asa cum iti place tie, pe langa faptul ca banii pe care ii dai pe unul ti-ar putea acoperi cafeaua pe o saptamana intreaga in cazul in care ti-o prepari acasa.

Arome diversificate

Un espressor cu capsule sau chiar unul obisnuit te lasa sa experimentezi diferite tipuri de arome si gusturi, sa iti prepari bautura exact asa cum iti doresti. Fie ca o vrei mai intensa sau mai dulce, tu decizi in ce masura vei folosi fiecare ingredient.

Poti testa tipuri de cafele de la fiecare producator, poti achizitiona chiar boabe naturale in cazul in care se comercializeaza la vreun magazin local, beneficiind astfel de aroma naturala a cafelei.

Aprofundarea cunostintelor despre cafea

La primele cesti de cafea, toata lumea are impresia ca fiecare sortiment are acelasi gust ai aceeasi aroma si ca difera doar modul de preparare. Cu cat ajungi sa bei si sa prepari mai multe astfel de bauturi, cu atat mai mult iti vei da seama de ceea ce gusti.

Cand iti faci un espresso acasa, nu doar ca ai oportunitatea de a incerca ingrediente ce provin din locatii diferite, dar poti sa iti dai seama cum poate fi schimbat gustul cafelei tale doar prin mici modificari, cum ar fi cantitatea pusa, gradul de macinare, presiunea sau timpul de preparare.

Control total

Espressoarele manuale sunt concepute in asa fel incat sa ai control total asupra procesului de preparare a cafelei. De la reglarea temperaturii si pana la modul de obtinere a spumei din lapte pentru cappuccino, totul este realizat exact asa cum iti doresti.

Accesibilitate

Capsulele folosite de un espressor automat cu capsule par a fi destul de ieftine si usor de utilizat, insa gustul lor este unul fix, nu poti schimba modul de preparare si cu siguranta nu au acelasi gust precum un espresso realizat din boabe naturale de cafea.

In functie de preferinte, ai de ales intre a-ti prepara bautura rapid, sau sa acorzi mai mult timp ce ulterior va fi investit in gustul si aroma espressoului. Pentru aceeasi cantitate de cafea poti plati jumatate din banii pe care i-ai da pe capsulele de espresso pe boabele de cafea si alte ingrediente ce iti vor aduce un gust unic si desavarsit al cafelei.

Apreciem parerile utilizatorilor. A ta care e?

Lasa un raspuns

79 − 76 =

Login/Register access is temporary disabled